В многопрофилната болница в Търговище намаляват свободните легла за болни с

...
В многопрофилната болница в Търговище намаляват свободните легла за болни с
Коментари Харесай

В Търговище намаляват местата за пациенти с коронавирус, болницата в Каварна е пред фалит |

В многопрофилната болница в Търговище понижават свободните кревати за болни с ковид, заяви БНР. Броят на пациентите в регионалната болница е 36 при потенциал от 41 кревати.

Заради притеснителното повишение на инфектираните ще се търсят благоприятни условия за увеличение на леглата в лечебните заведения в прилежащите градове.

Областният шеф Митко Стайков е разпоредил да бъдат засилени институционалните инспекции за недопускане на скупчването на огромни групи хора пред търговски обекти, увеселителни заведения, административни здания, както и да се ускори контролът по спазването на отдалеченост и вярното носене на защитна маска.

По данни на Регионалната здравна ревизия в област Търговище под домашна карантина са 362-ма души от петте общини.

Общинската болница в Каварна e застрашена от банкрут, съобщиха от общината пред Нова телевизия.

Въпреки че чиновниците на болничното заведение в Каварна са почнали да получават заплатите си, финансовото положение на лечебното заведение остава сериозно.

Причината за неприятното му финансово положение и насъбраните отговорности от близо 700 хиляди лева съгласно общината е неприятното ръководство на някогашния шеф на лечебното заведение Десислав Тасков, в този момент народен представител от Българска социалистическа партия. Той обаче изрично отхвърля виновност за обстановката. Вече е изработен одитен отчет, който демонстрира по какъв начин са били разходвани средствата.

„ По времето на ръководството на доктор Тасков липсва всякаква съответна организация и ред на разходваните средства в бюджета ”, безапелационен е Йордан Стоянов, председател на локалния Общински съвет.

Кметът на града Елена Балтаджиева споделя, че преди ръководството на доктор Тасков отговорностите на лечебното заведение са били към 136 хиляди лв.. „ Когато той идва, те доближават до 435 хиляди лв.. Само за интервала от 2016 година до 2109 година те нарастват три пъти и в този момент загубите на МБАЛ Каварна възлизат на 678 338 лв. “, споделя Балтаджиева. 

„ Д-р Тасков е подписал към 142 контракта еднолично, без автограф на счетоводител, което е в нарушаване на закона за финансовото ръководство и надзор ”, посочи кметът на Каварна Елена Балтаджиева. По думите й направеният одит е открил още нарушавания и към този момент е възложен на прокуратурата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР